Odata cu inaintarea in varsta, printre tot felul de probleme care apar la nivelul intregului corp, femeile sunt afectate si de binecunoscuta menopauza. De retinut ca aceasta nu este o boala ci un fenomen fiziologic care este, de altfel, intalnit, la toate femeile. La nivel mondial, menopauza, in functie de mai multi factori, se instaleaza intre 40 de ani si 55 de ani. Acest fenomen este stabilit in momentul in care se implinesc 12 luni de lipsa a menstruatiei. Prezenta menopauzei presupune sfarsitul unei etape din viata fiecarei femei, mai exact aceasta inceteaza sa mai produca ovule si inerent sa mai poata procreea.
Din cauza instalari acestui fenomen, corpul femeii trece prin modificari majore atat fizice cat si psihice. Aceasta este mai fragila din punct de vedere emotional si se pot dezvolta mai multe boli din cauza absentei hormonilor estrogeni.
Trecerea prin aceasta perioada difera de la femeie la femeie insa, in mod general, nu este absolut deloc confortabila. Schimbarile care survin produc un dezechilibru care inerent afecteaza viata de zi cu zi a fiecarei femei.
Pentru a veni in intampinarea acestei probleme, cercetatorii au dezvoltat un supliment alimentar care are drept scop ameliorarea simptomelor menopauzei. Este vorba despre Climenum.
Acest medicament are efecte dovedite clinic asupra starilor de neliniste si asupra sistemului nervos dar si a sanatatii oaselor. Plantele care compun acest produs au drept scop cresterea nivelului de estrogen din corp. De asemenea, Climenum vine sa preintampine simptomele in cazul bufeurilor, uscarii vaginului, oboselii, depresiei si a altor simptome ale menopauzei.
Climenum este compus din seminte de soia care ajuta la reducerea substantiala a bufeurilor, magneziul si vitamina B6 care confera un tonus psihic bun, acidul folic care imbunatateste aspectul pielii, dar si vitamina D3 care contribuie la mentinerea sanatatii intregului sistem osos, trifoi rosu care reduce starile de anxietate, fructooligozaharide care au rolul de a restabili flora.
In esenta, este destul de dificil sa treci peste perioada menopauzei fara un ajutor consisten care sa va amelioreze starile pe care le simtiti. Datorita plantelor din care este format, Climenum reuseste sa ofere o liniste binemeritata femeilor care ajung la menopauza. Daca in trecut acest fenome fiziologic constituia o adevarat drama pentru femei, in prezent, datorita acestui supliment alimentar, depasirea acestuia este mult mai usoara.
De retinut ca, pentru a depasi aceasta perioada este nevoie de a adapta stilul de viata la noile nevoi. Meditatia, calatoriile, masajul, exercitiile de respiratie sunt de bun augur si va vor ajuta sa depasiti mai usor timpul in care se instaleaza menopauza.